Selskapet ble stiftet i 2015 med mål om å utvikle og kommersialisere løsningen til den ultimate takstativ-utfordringen - Senke hele takstativet horisontalt ned ved siden av bilen. Fire år senere, er endelig de første Dropracks produktene på markedet.

Dropracks løser problemer!

Historien

I 2015 Stiftet vi selskapet - HPG AS, mottok soft funding og lyktes med en “Proof of concept kinematikkmodell.” I 2016 gjennomførte vi Proof of concept i full skala, kinematikk-patent 1 ble søkt og vi mottok første runde med emisjoner & investeringer. Vi deltok også på Automechanika i Frankfurt og vakte stor internasjonal oppsikt. 

I starten av 2017 ble kinematikk-patent 2 søkt, og vår første veg-klare prototype var klar for brukertesting på biler. Dette året gikk til mye testing. I 2018 ble søkte patentfamilier godkjent og Dropracks XL Prototype stilles ut på Automechanika i Frankfurt. I forkant av messen startet vi forhåndssalg av Dropracks. 

I 2019 ble Dropracks Sport & XL testet og godkjent i henhold til tysk internasjonal standard for takstativer. Vi signerer lisensproduksjonsavtale og salg med Utemaster for Australia og New Zealand.Vi signerte også en eksklusiv distribusjonsavtale med Road Ranger for Tyskland, Østerrike og Sveits, og starter salg her. Produksjonsavtale med Hettich ble signert og serieproduksjon av produktene ble satt igang for levering i Europa. I 2019 endte forhåndssalget med utsolgt første produksjonserie. Idag har vi Dropracks på lager, og fortsetter utviklingen.

Gjengen bak prodduktet 

Vi er sivilingeniører med lidenskap for sport og rekreasjon. Vi søker de enkle, robuste og sikre løsningene når vi utvikler produkter. Vi spesialiserer oss på kinematikk, produktutvikling, mekanikk, rapid prototyping, industriell design og IPR.

"Hver eneste millimeter og posisjon for hver enkelt komponent i Dropracks produktene er nøye gjennomtenkt."

Dette er et resultat av fire år med målbevisst utvikling fra vårt ingeniørteam. Vi har kombinert presisjon med kreativitet og ekspertise. Spør oss gjerne om hvorfor en komponent har nøyaktig "dette" designet, og du vil bli forbløffet over tankene som ligger bak.

 


Tilbake til forsiden